Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Кикинди отворен Руски кутак

Руски дом у Београду учествовао је на отварању Руског кутка у Културном центру Кикинда, као и на отварању изложбе посвећене Достојевском и Толстоју.

На свечаном отварању „Руског кутка“ присуствовали су представници Руског дома у Београду, председник Скупштине Града Кикинда Младен Богдан, чланица Градског већа задужена за културу и образовање Милена Живков, директор Културног центра Кикинда Татјана Ножица и заменик руководиоца Друштва српско-руског пријатељства Остоја Војиновић.

Отварање Руског кутка у Културном центру Кикинда организовано је иницијативом Друштва српско-руског пријатељства из Кикинде уз подршку Скупштине Града Кикинда, Амбасаде Руске Федерације у Републици Србији и Руског дома у Београду.

Руски дом је предао Културном центру у Кикинди за отварање Руског кутка преко 100 издања методичкиих приручника из руског језика и књижевних дела. Касније ће представници културно-хуманитарног пројекта „Руски кутак“ заједно са Руским домом у Београду предаће Руском кутку и Кикинди сувенире који ће декорисати кутак, а одржаће се и радионице прављења руских традиционалних рукотворина.

У другом делу културног програма отворена је изложба „Достојевски и Толстој у српској култури“. Госте су поздравиле директорка Библиотеке града Београда Јасмина Нинков и ауторка изложбе Наталија Булатовић.

 

Руски кутак у Кикинди постаће нови импулс у раду Културног центра и омогућиће посетиоцима и гостима Центра да се упознају са руском књижевношћу и историјом.