Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Предавања на тему „Настава на руском језику“

Продуктивно и у дружељубивој атмосфери у Руском дому у Београду одржана предавања на тему „Настава на руском језику“ за предаваче руског језика као страног!

Предавали су професори из Русије Ј. Хамрајева, доктор педагошких наука, професор, шеф катедре лингводидактике руског језика као страног и билингвизма Државног педагошког универзитета у Москви, А. Садикова, доктор педагошких наука, доцент, М. Кожевњикова, доктор педагошких наука, доцент, Државног педагошког универзитета у Москви. Стручњаци су говорили и о информационо-комуникативним технологијама у настави руског језика као страног, коришћењу мултимедијалних ресурса на онлајн часовима, савремених креативних приступа, као и одржали различите радионице за наставнике.
Иницијатор и организатор предавања је Центар за друштвену и пословну сарадњу са сународницима у расејању – Дом сународника у Москви.
По завршетку предавања сви учесници су добили сертификате о похађању, поклоне у знак сећања, и, оно што је важно, најновије тајне у методици предавања руског језика.
Надамо се да ће се корисна предавања за наставнике русисте у Србији редовно одржавати!