Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Регионална онлајн конференција Руског дома „Образовање у Русији“

Руски дом у Београду информисао је средњошколце из Кикинде о могућностима стицања високог образовања у Русији.

У конференцији су учествовали ученици гимназије  „Душан Васиљев», економско-трговачке школе, техничке школе, школе „Милош Црњански“. Присутне је поздравила шеф одељења за образовне програме Олга Голубева и заменик шефа Олесја Бабенко. Оне су детаљно објасниле систем високог образовања у Русији, говориле су о руским универзитетима, о стручним смеровима и начину учешћа на конкурсу. Учеснике је поздравио и директор гимназије „Душан Васиљев“ госпођа Мирјана Дражић. В.д. проректора за међународну сарадњу Руског државног универзитета за друштвене науке (РГГУ) Заботкина Вера информисала је српску омладину о историјату факултета, о могућностима образовања на различитим смеровима и нивоима.

Специјални гости конференције били су грађани Србије, који су већ добили руску диплому и настављају даље школовање у оквиру квота Владе руске федерације.

Апсолвент Руског економског универзитета „Г.В. Плеханов“, факултета «финансије и кредит» ВОЈИСЛАВ МИЛИЋ поделио је своја искуства о образовању у Русији, апсолвент Московског државног факултета за културу (МГИК) СТАША КУКИЋ испричала је будућим руским студентима о предностима образовања у Русији. А студент факултета „Међународни односи“ РГГУ МАРКО МАРТИНОВИЋ, причао је о студентском животу на Руском државном универзитету друштвених наука.

 

На онлајн конференцији Руског дома учесници су добили детаљну информацију о учешћу на конкурсу за бесплатно високо образовање у оквиру државних квота Руске Федерације.

Руски дом у Београду изражава велику захвалност председнику Друштва српско-руског пријатељства из Кикинде господину Остоји Војиновићу за информациону подршку.

Драги пријатељи, скрећемо пажњу да сва питања можете поставити на онлајн консултацијама Руског дома.

Распоред онлајн консултација https://ruskidom.rs/sr/ruski-ezik/obrazova-e-u-rusi-i/konkurs-za-studiranje/ (у дну стране налази се линк за приступ на зум консултације)

Следећа онлајн консултација биће одржана 9. новембра (уторак) 10.00-11.00

https://us06web.zoom.us/j/87587961983?pwd=bW1OMUQ0ZWVCcDNtWGVKVUw2RFB2dz09

Идентификатор конференције: 875 8796 1983

Код приступа: 624574

Контакт: 011  2642-178, e-mail: kvota@srb.rs.gov.ru