Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Хуманитарна акција: дечије макете из Русије стигле у Прибој

Макете руског произвођача „Звезда“ привукле су пажњу најмлађих у Србији. Након што је Богдан из основне школе „Вук Караџић“ у Прибоју представио моделе ловаца четврте генерације МиГ-29 и Су-27 својим другарима на часовима Технике и технологије, ученици школе су се заинтересовали за макетарство и моделе „Звезде“.

У жељи да се макете  набаве, наставници школе обратили су се Амбасади Руске Федерације у Републици Србији и Руском дому. Њихова молба није остала незапажена: макете су уз подршку Руске хуманитарне мисије достављене у Прибој, а школи је исте уручио директор Руског дома Јевгениј Баранов. Уочи предстојећих празника Руски дом даровао је и ученике који похађају часове руског језика. Књижни фонд школске библиотеке допуњен је уџбеницима и књигама на руском језику, које ће деци користити у припреми за нека наредна такмичења из познавања руског језика, а на којима су остварили запажене резултате.

Сигурни смо да ће макетарство захваљујући ,,Звездиним“ макетама, прерасти код деце у хоби, те да ће код њих пробудити интересовање за Русију, њену историју и ојачати узајамно пријатељство и поверење.