Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

„Кошаре – нови Косовски бој“: представљање у Руском дому

У Руском дому у Београду данас је одржано представљање недавно објављене књиге за децу „Кошаре – нови Косовски бој“.

Аутор књиге, посвећене храбрости и жртви заштитника српског народа – учесника једне од највећих битака у савременој српској историји – Битки на Кошарама, је историчар Милан Бојић. Наратив је заснован на стварним догађајима који су се одиграли током НАТО агресије на Србију у околини карауле Кошаре на српско-албанској граници 1999. године.

Према речима аутора, књига је настала у жељи да се пружи отпор хашкој школи ревизионизма историје, наметању српском народу осећаја кривице, те да се читаоцу у приступачној форми исприча о јунаштву младих војника који су постали моћан бедем који није могла пробити ни најјача војска тога времена. О књизи је говорио и командант одбране Кошара, пуковник у пензији Љубинко Ђурковић који је  доста помогао аутору у описивању догађаја.

„Кошаре – Нови Косовски бој“ наставак је књиге „Српски јунаци од Косовског боја до Кошара“ – прве књиге за децу у којој су описани подвизи јунака ратова деведесетих. Објављена прошле године, књига Милана Бојића изазвала је велико интересовање код читалачке публике: аутор је изразио наду да ће и његова нова књига бити добро прихваћена.