Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Онлајн конференција „Белгород-Београд. Подршка Руса у Србији“

У организацији самосталног непрофитног удружења „Афирмација лидерства. Пословне жене Белогорја“ и Института за српски језик и комуникације Државног технолошког универзитетета ,,Владимир Шухов“ из Белгорода одржана је онлајн конференција „Белгород-Београд. Подршка Руса у Србији“.

Из Руског дома, у раду конференције учествовали су културни и друштвени радник, председник Друштва српско-руског пријатељства, позоришни и филмски уметник, сценариста и редитељ документарних филмова Ивана Жигон, уредник српске странице портала ,,Геополитика.ру“, представник Међународног евроазијског покрета, дипломирани филозоф Бобана Анђелковић и специјални дописник портала ,,Политнавигатор“ Ксенија Голуб.

На конференцији су са руске стране говорили директор самосталне непрофитне организације „Афирмисање лидерства. Пословне жене Белогорја“, извршни директор самосталног непрофитног удружења „Иновативни развој региона. Тачка кључања Белгород“ Ирина Јеременко, директор Института за српски језик Државног технолошког универзитетета ,,Владимир Шухов“ у Белгороду Викторија Рјапухина.

Ивана Жигона се у свом излагању посебно осврнула на српско-руску сарадњу, живот српског народа током  НАТО бомбардовања 1999. и акцијама подршке Русији у Србији.

Бобана Анђелковић је говорила о извештавању српских медија о актуелним догађајима и проблему нетрпељивости према Русима у иностранству.

Из угла новинара Ксенија Голуб је изнела своје виђење актуелне ситуације, говорила о подршци која се пружа Русима у Србији.