Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Сремској Лазарици о заједничким страницама историје

Изложбама ,,Повратак генерала: 145 година од доласка руских добровољаца у Србију” и ,,Василиј Поленов: Српски рат очима руског уметника” које су отворене синоћ у свечаној сали СПЦ Свети кнез Лазар у Шиду, обележено је 23 године од НАТО агресије на СР Југославију.

Испред Руског дома, изложбу је отворио Георгиј Енгелхардт, а присутне су поздравили председник Удружења српско-руског пријатељствс ,,Шид“ Мићо Ђукић и старешина цркве Светог Kнеза Лазара протојереј Ђорђе Марић. Догађају су присуствовали први саветник Амбасаде Русије у Србији Александар Kонанихин, први саветник Амбасаде Русије у Србији Игор Kисељов и председница Удружења грађана ,,Славјаносербија“ из Београда Олга Милуновић.

У уметничком програму учествовали су песници Слободан Цвитковић и Зденко Лазор, вокалне солисткиње Јелена Малић и Јелена Здјелар и ученици Основне музичке школе ,,Филип Вишњић” из Шида.

Изложбу је организовало Удружење српско-руског пријатељства ,,Шид” уз подршку Руског центра за науку и културу „Руски дом“ у Београду.