Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском дому о даљем развоју односа Србије и Русије

Руски центар за науку и културу у Београду посетили су чланови Друштвене палате Руске Федерације И. Абажер, С. Аничкин, А. Булгакова, А. Максимов и А. Маљкевич, који су учествовали у посматрању парламентарних и председничких избора, одржаних у Србији 3. априла.

На одржаном у Руском дому округлом столу под називом „Улога цивилног друштва у савременом свету“ су поред руске делегације учествовали и стручњаци из Србије – главна и одговорна уредница Спутњика Србија Љубинка Милинчић, саветник у Министарству спољних послова Србије Владимир Кршљанин, руководилац Центра за обнову међународног права адвокат Горан Петронијевић, научни сарадник Института за европске студије др Рајко Петровић и др Срђан Перишић са Института за азијске студије.

Представници Друштвене палате Руске Федерације високо су оценили протекле изборе и изразили наду за даљим позитивним развојем билатералних односа. Њихове српске колеге изнеле су своја размишљања о природи снажних симпатија српског народа према Русији и истакли да српско друштво жели да настави билатералну сарадњу, која укључује и друштвену сферу. Учесници округлог стола истакли су значај проширења присуства руских медија у земљи, развијања интеракције између структура цивилног друштва двеју земаља и јачања позиција руског језика у Србији.