Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Са Косова у Русију са песмама свог завичаја

Запослени Руског дома данас су испратили у Русију Павлину Радовановић из малог места Ораховац на Косову и Метохији. Захваљујући свом јединственом вокалном таленту ова дванаестогодишњакиња стекла је велике симпатије у народу и епитет ,,косовског чуда“. Наступала је на Косову и Метохији, у централној Србији и Републици Српској.

Београдска публика имала је прилику да се упозна са овом надареном девојчицом на њеном првом солистичком концерту који је одржан пре пар месеци у Руском дому у Београду, а у знак сећања на Мартовски погром на Косову и Метохији и почетак НАТО агресије.

Током једномесечног боравка у Русији Павлина ће учествовати са наступима у више уметничких догађаја како у престоници, тако и у другим градовима земље. Ово ће бити прилика да представи музичку баштину Косова и Метохије, свој родни град Ораховац, али и сложен начин живота својих сународника у овом метохијском гету, упозна богату културу земље домаћина у којој борави по први пут.

Паулину ускоро очекује један од најважнијих догађаја – наступ у центру Москве на међународној сцени „Бесмртног пука“ 9. маја поводом обележавања Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.