Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Руски универзитет пријатељства народа у Србији

Делегација Руског универзитета пријатељства народа посетила је Србију, где је представила опширни образовни програм. Чланови руске делегације Универзитета су Денис Чистјаков, заменик директора за научни рад института угоститељства и туризма, и Наталија Иванова, водећи стручњак одељења земаља Европе и Америке Департмана за регрутовање и пратњу страних студената говорили су о могућностима стицања високог образовања на Руском универзитету пријатељства народа, о важним образовним програмима, конкурсима и такмичењима, а одржали су и низ консултација по питањима студирања на Универзитету.
Представници Универзитета су 5. маја посетили гимназију у Алексинцу, где су организовали такмичење из руског језика, презентацију универзитета за ученике гимназије и потписали споразум о сарадњи у области одржавања припрема студената за факултет, научно-образовних пројеката, усавршавања професора, као и тражења нових облика сарадње у сфери образовања на руском језику. Госте из Русије је 6. маја примила Зрењанинска гимназија, а 7. маја Универзитет је учествовао на међународном сајму образовања у Београду.
У Руском дому у Београду 6. маја је организована онлајн конференција за ученике српских школа и гимназија и за студенте, на којој је представљен универзитет, детаљно су описани студентски живот на универзитету, каријерне могућности и образовне активности. Сваки учесник конференције, а посебно деца која су ове године добила стипендију за студирање на Руском универзитету пријатељства народа у оквиру квота Владе Руске Федерације, имали су прилику да поставе директно представницима руског универзитета сва питања која их занимају.