Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Мирно небо за дечји осмех

Забрињавајућа ситуација у Донбасу није оставила равнодушним српски народ, али и руску дијаспору која живи у Србији. Становници Доњецке и Луганске Народне Републике пролазе кроз веома тешке тренутке, а међу њима је и на хиљаде деце којима је потребна помоћ и подршка.
Да НИСУ САМИ поручили су им из Руског дома у Београду, где је данас одржан хуманитарни концерт најлепших руских и српских мелодија, дела класичне и духовне музике ,,Мирно небо за дечји осмех“. Акцију покренуту на иницијативу Удружења „Народна дипломатија“ (Србија), подржало је српско одељење Међународног јавног фонда јединства православних народа, невладина организација „Руска хуманитарна мисија“, Kоординациони савет руских сународника у Србији, док су у њој могли да учествују сви људи добре воље који не желе да стоје по страни, већ осећају потребу да се у овим изазовним временима обједине и пруже руку помоћи.
Догађај у Руском дому привукао је пажњу медија, а међу присутнима био је и Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко.
Уз помоћ Руске хуманитарне мисије сва прикупљена средства биће усмерена дечјим установама у Донбасу.