Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском дому у Београду одржана је промоција новог уџбеника српског језика ,,Говори српски да те цео свет разуме“

У Руском дому у Београду одржана је промоција новог уџбеника српског језика ,,Говори српски да те цео свет разуме“. Аутор уџбеника је Јулија Шапић, доктор филолошких наука Универзитета у Београду, дипломирани филолог на одсеку за славистику Државног универзитета у Москви ,,Михаил Ломоносов“, искусни предавач руског језика као страног и српског као страног.
Промоцију су отворили директор Руског дома у Београду Јевгениј Баранов и Биљана Марић, председник Славистичког друштва Србије, доктор филолошких наука, професор на катедри за славистику Филолошког факултета Универзитета у Београду. На манифестацији су учествовали представници Амбасаде Руске Федерације и представници међународних компанија. Међу гостима били су и представници школа страних језика, наставници и предавачи српског језика као страног, сународници који су заинтересовани за учење и предавање српског језика.
На промоцији уџбеника аутор Јулија Шапић говорила је о структури уџбеника, о садржају поглавља, тематским блоковима који садрже културно-историјске податке о Србији, о текстовима и вежбањима, који су сачињени на основу вишегодишњег искуства у предавању, као и о детаљима који додатно мотивишу за учење језика.
На крају промоције гости су имали прилике да погледају креативни видео, чији аутор песком ствара фантастичне анимације са елементима српске културе и традиције.
Честитамо Јулији Шапић на издању дугоочекиваног уџбеника! Сигурни смо да ће уџбеник српског језика „Говори српски да те цео свет разуме“ помоћи свима заинтересованима да савладају српски језик брзо, квалитетно и са задовољством.