Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Потписан меморандум о сарадњи између Руског дома у Београду и удружења „Народна дипломатија“

У Београду, 13. јула, потписан је меморандум o сарадњи између Руског центра за науку и културу „Руски дом“ у Београду и удружења „Народна дипломатија“. Меморандум су потписали директор Руског дома у Београду Јевгениј Баранов и председник удружења „Народна дипломатија“ Иван Стефановић.
Потписивање важног документа о сарадњи у областима културе, медија и образовања представља само наставак изузетног односа које две стране негују већ дуги низ година. Подсетимо, у протеклом периоду Руски дом и „Народна дипломатија“ спровели су читав низ пројеката од великог значаја за развој и унапређење руско-српских односа. Можемо да издвојимо организовање хуманитарног концерта „Мирно небо за дечји осмех“ на коме су се сакупљала средства за помоћ деци Донбаса. Захваљујући међусобној сарадњи, у јуну ове године, поводом јубилеја руског императора Петра I поново је објављен графички роман руских уметника емиграната Павла Пољакова и Константина Кузњецова, првобитно издат у Југославији 1940-1941. године, о једном од највећих владара у руској историји.
Потписивање овог меморандума ће олакшати реализацију пројеката и омогућити отварање нових перспектива у даљем продубљивању културних, духовних, образовних и свих других веза између српског и руског народа.