Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Инкубатор из Србије испоручен Институту за мајку и дете у граду Горловка

Средства прикупљена на овогодишњем хуманитарном концерту „Мирно небо за дечји осмех“ у Руском дому потрошена су на куповину инкубатора за превремено рођену децу. Инкубатор је уз помоћ Руске хуманитарне мисије испоручен Институту за мајку и дете у граду Горловка у Доњецкој Народној Републици. Концерт је организован на иницијативу удружења „Народна дипломатија“, а у сарадњи са Руским домом у Београду, Руском хуманитарном мисијом и Фондом јединства православних народа.

,,Посебна захвалност иде свим учесницима који су наступали на концерту и дали немерљив допринос хуманитарном концерту. Велика захвалност и свима Вама који сте присуствовали концерту, и који сте са својим прилогом и позитивном енергијом допринели да овај догађај достигне овакав ниво. Посећеност концерта, али и сакупљена средства премашила су сва наша очекивања. Срећни смо и дирнути да, захваљујући свима нама, руски народ може да осети како је српски народ уз њих у овим тешким тренуцима. Желимо да се од срца захвалимо Амбасади Руске Федерације у Републици Србији, представницима руских компаније које послују у Републици Србији, представницима бројних удружења и организација, као и великом броју наших пријатеља, сабораца и сународника који су својим присуством и донираном помоћи подржали спровођење у дело наше иницијативе. Живела Србија, и живела братска и савезничка Русија!“, истиче Иван Стефановић, председник удружења „Народна дипломатија“.

Подсетимо, концерт у знак подршке деци са Донбаса одржан је маја ове године у Руском центру за науку и културу „Руски дом“ у Београду. Догађај је изазвао велико интересовање српске јавности. У хуманитарној акцији учествовао је велики број људи добре воље који су осетили потребу да пруже руку помоћи и дају хуманитарни прилог. Концерт је отворен патриотском песмом „Донбас је иза нас“ у извођењу дечјег музичког ансамбла, а програм су употпуниле нумере класичне и духовне музике у извођењу  уметника из Русије и Србије.