Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Додела међународних сертификата о нивоу познавања руског језика као страног за одрасле

Додела међународних сертификата о нивоу познавања руског језика као страног за одрасле (Тест из руског језика као страног) и децу (Руски језик у свакодневној комуникацији) одржана је у Руском Дому.

Уручењу сертификата присуствовали заменик директора Руског дома у Београду Вјачеслав Чарски и координатор образовних програма Руског дома Олесја Бабенко. Hакон свечаног уручења сертификата уз музички програм, гостима је честитала извођач руских песама, предивна Јелена Станисављевич.

Тестирање је организовано у мају и јуну ове године у Руском дому и партнерским установама – Карловачкој и Зрењанинској гимназији.

Кандидати су могли да тестирају своје знање према следећим нивоима: почетни ниво –  А1, основни ниво –  А2, први ниво – B1, други ниво – B2, трећи ниво – C1, и одговарајућим нивоима за дечје узрасте. Нивои познавања руског језика за странце усклађени су са Заједничким европским референтним оквиром за живе језике (CEFR).

Тест из руског језика као страног пружа могућност провере вештина комуникације странаца, укључујући вештине рада са писаним и усменим текстовима на руском, познавање граматичког система, правила синтаксе и др.

У школској 2021/2022. години 50 кандидата су успешно положили тестове.

Драги пријатељи! Руски Дом у Београду вам честита на добијању сертификата о познавању руског језика и жели вам пуно успеха!