Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском дому у Београду одржан је бизнис форум, који је организовала Фондација за развој Краснодарског краја

Српске и руске предузетнике поздравили су генерални директор Фондације за развој Краснодарског краја, посланик Иља Шакалов, заменик руководиоца Трговинског представништва РФ у Србији Дмитриј Трубајчук, заменик директора Руског центра за науку и културу у Београду Вјачеслав Чарски и лидер српске заједнице у Краснодарском крају Миодраг Живковић.
Иља Шакалов: „Делегација Краснодарског краја представила је индустријски и инвестициони потенцијал региона, приказала је могућности и технолигије кубањских предузећа. На манифестацији су учествовале поуздане српске компаније, научна заједница републике, хуманитарне организације и одборници двеју земаља, као и представници администрација региона Србије. Делегати мисије су истакли важност јачања трговинско-економске и хуманитарне сфере, посебно у сложеним савременим условима. Својим присуством овде наглашавамо да, без обзира на санкције, разна ограничења и притисак без преседана непријатељских земаља, односи Русије и Србије само јачају. Ово је могуће захваљујући председницима наших земаља – Владимиру Путину и Александру Вучићу.“
По завршетку форума руководилац Руског трговинског представништва у Србији Андреј Хрипунов одржао је посебан састанак са руководиоцима предузећа Краснодарског краја, док су организатори испред краснодарских компанија „Веко“ и „Вернисаж историје“ уручили су партнерима сувенире за успомену.