Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Завршен програм Културно-пословне мисије Санкт Петербурга у Србији

У завршници програма Културно-пословне мисије Санкт Петербурга у Србији одржан је састанак руководиоца друштава руских сународника у Србији са представницима Комитета за спољне везе Санкт Петербурга, Амбасаде Русије у Србији и Руског дома у Београду.
Била је то прилика за разговор о питањима сарадње и спровођења заједничких културних, образовних и друштвено-патриотских пројеката са северном престоницом: руски сународници су том приликом представили опширан програм, усмерен на очување културног и историјског наслеђа Руса ван граница своје домовине и промовисање позитивног имиџа Русије у Србији. Са своје стране, председник Комитета за спољне односе Санкт Петербурга Јевгениј Григорјев изразио је спремност да пружи помоћ у реализацији иницијатива руских сународника и подржи њихов рад.
У оквиру културног дела састанка, у биоскопској сали Руског дома приказан је играни филм „Зечја шапа“ руске филмске компаније „Зебра“, који је био својеврсни поклон Санкт Петербурга и Руског дома руској дијаспори и Београђанима.
Користећи прилику окупљања у Руском дому, руски сународници из различитих градова Србије су истог дана одржали радни састанак, посвећен организационим питањима годишње конференције Координационог савета руских сународника у Србији, која је планирана за новембар ове године у Руском дому у Београду.