Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

О питањима ликовне уметности са младима који планирају да наставе школовање у Русији разговарао је Игор Обухов

Професор Катедре за сликарство и цртеж Далекоисточног државног института уметности у  Владивостоку, члан Савеза уметника Русије Игор Обухов одржао је у Руском дому консултације за младе који се баве ликовном уметношћу.

Била је то прилика да од овог признатог уметника добију савете, предлоге и сугестије, па су за овај сусрет припремили своје најбоље радове различитих жанрова.

Добили су доста корисних информација о законитостима, принципима и правилима грађења композиције, о структурној основи слике, цртежа, илустрације, узајамној повезаности елемената на платну.  У жељи да науче нешто ново и унапреде своје вештине, млади су са доста елана и ентузијазма постављали професору разна питања.

Са њим су разговарали и о могућностима бесплатног студирања на Далекоисточном државном институту уметности у оквиру квота Владе Руске Федерације на студијском програму основних академских студија у трајању од 6 година.  Вреди напоменути да је ова високошколска установа позната по стручном, академском кадру који је изнедрио многобројне високообразовне уметнике, тражене у области ликовне уметности.

Студирање у прелепом Владивостоку на обали Тихог океана свакако је додатан бонус који пружа посебан и несвакидашњи доживљај.