Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Подгорици додељена признања за развој новинарства у 2022. години

На редовној годишњој Скупштини Удружења новинара Црне Горе у Подгорици данас је одржано свечано уручење награда за 2022. годину појединцима и институцијама за допринос развоју новинарства.

Одлуком Жирија Удружења награда за животно дело постхумно је додељена руској новинарки Дарји Дугиној која је трагично страдала августа прошле године. Споменица 150 година новинарства у Црној Гори (1871 – 1921) припала је Савезу новинара Русије. За најбољи портал другу годину заредом проглашен је Спутник – Србија, а награда је уручена његовом главном уреднику Љубинки Милинчић.

Признања нису изостала ни са руске стране. Присутни на свечаности представници Савеза новинара Русије уручили су својим колегама – Удружењу новинара Црне Горе награду за допринос међународној сарадњи. Награда за храброст и професионализам припала је Игору Дамјановићу, ратном репортеру популарних издања „In4s“ и „Alo!“, који од фебруара 2022. године извештава са подручја специјалне војне операције. Игор је један од неколицине новинара са Балкана који извештава директно са подручју ратних дејстава, а познат је широј српској јавности по редовним укључењима на телевизијским каналима ,,Happy“ и ,,Pink“.

Престижно признање Игору Дамјановићу уручио је председник Савеза новинара Русије Владимир Соловјов. Свечаности су у својству почасних гостију присуствовали Амбасадор Русије у Црној Гори Владислав Маслеников и директор Руског дома у Београду Јевгениј Баранов.