Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Хуманитарни догађај „Биоскоп из блока“ ове године одржан у Руском дому

У организацији и на иницијативу Хуманитарне организације „Срби за Србе“ у Свечаној сали Руског дома одржан је хуманитарни догађај „Биоскоп из блока“ на којем је приказан филм Синише Ковачевића „Синовци“. Догађај је организован са циљем прикупљања донација за помоћ социјално угроженим породицама на Косову и Метохији.

Акција „Биоскоп из блока“ се организује већ неколико година у градовима широм Србије, Републике Српске и Црне Горе у периоду обележавања сећања на погром српског народа на Косову и Метохији, као и бомбардовање Србије, Црне Горе и Републике Српске од стране НАТО пакта.

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ промовише активан начин борбе за бољу будућност српског народа, пре свега кроз помоћ најугроженијим вишечланим породицама. За свој досадашњи добротворни рад организација је одликована Орденом Светог Саве од стране Његове светости блаженопочившег Патријарха српског Г. Иринеја у манастиру Грачаница, Орденом Епархије Горњокарловачке, орденом Крст Милосрђа Председника Владе Републике Српске и наградом Скупштине Града Београда за Херојско дело 2018. године.