Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Русији одржане меморијалне манифестације у знак сећања на генерала Божидара Делића

Уз подршку Сверуског удружења ветерана ,,Ратно братство“ и на иницијативу његових представника у Србији, у Москви и у неколико градова Дагестана 25. априла су организоване манифестације у оквиру акције „Алеја сећања“ Сверуског друштвеног покрета „Волонтери Победе“, посвећене генералу Божидару Делићу и 549. моторизованој бригади Војске Југославије.

Догађај је подржао велики број удружења ратних ветерана, омладинских организација, градских управа и руских високошколских институција. Садњи дрвећа у меморијалној алеји у Москви присуствовала је ћерка покојног генерала, Светлана Делић. Акција је одржана уз учешће чете почасне страже и питомаца војних академија у Русији.

У оквиру акције,  у Руском дому је организован округли сто који је омогућио некадашњим борцима 549. моторизоване бригаде да уживо испрате дешавања у Русији. Поред чланова српских ветеранских и патриотских организација, у раду округлог стола учествовали су представници војног аташата Русије у Србији, као и почасни ветерани и учесници акција из Дагестана.