Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском дому представљенa наставна средства за учење руског језика

У Руском дому је у оквиру његовог образовног програма одржано представљање Ууџбеника за руски језик доц. др Јелене Михајловић и Граматике руског језика професора емеритуса Радмила Маројевића. О приручницима, објављеним у издању Завода за уџбенике, је поред аутора говорила и уредница Владана Антонијевић.

Граматика руског језика професора Радмила Маројевића је добро знана генерацијама ученика средњих школа и гимназија, али и студентима руског језика који су наставили учење овог језика у функцији струке. Језички приручник, намењен за учење и наставу руског језика пре свега у српској говорној средини, постао је неизоставно средство за савладавање граматичког система руског језика у коме се он описује не само са парадигматског, него и са синтагматског аспекта.

Уџбеник руског језика Јелене Михајловић, нешто је уже намене, јер је његов концепт пре свега упућен студентима факултета и високих школа економско-туристичко-угоститељског смера. Ово комплексно наставно средство поред лексичког, садржи и граматички материјал, вежбе и текстове за читање са појмовима о историји, култури, економији и националној традицији Русије. Допуњен руско-српским речником, уџбеник је одлично средство које уводи младе у различите области живота Русије.

Програм представљања уџбеника употпуњен је наступом хора словенске песме ,,Лучинушка“ Филолошког факултета у Београду.