Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Меморијална акција „Уочи Дана победе

У Сремској Митровици и Шиду 8. маја одржана је меморијална акција „Уочи Дана победе”, у којој су учествовали Удружење српско-руског пријатељства „Шид“, Регионално удружење српско-руског пријатељства из Сремске Митровице, борачке организације Шида и Лаћарака, ветерани специјалних јединица полиције и друштво „Славеносербиjа“ заједно са представницима Амбасаде Русије у Србији и Руског дома.

Меморијалну акцију је на Спомен гробљу у Сремској Митровици отворио председник Скупштине Града Владимир Павловић. Учесници акције су потом положили цвеће на споменике палим совјетским војницима на градском православном гробљу, на споменик у месту Лаћарак селу Ердевик, одали почаст потпоручнику Михаилу Галанову у месту Стара Бингула. Даље у Културно образовном центру града уз учешће председника Скупштине општине Шид Тихомира Стаменковића одржано је свечано вече у част Дана победе.

Искрена захвалност директору Историјског архива Срем Дејану Уметићу и председнику Удружења српско-руског пријатељства „Шид“ Мићи Ракићу!