Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском дому одржана премијера филма „Нирнберг“

Руски дом сваке године поводом прославе Дана победе над фашизмом приређује садржајан културни програм који завређује пажњу публике различитих узраста. Због трагичних догађаја који су протекле недеље потресли Србију, одлучено је да се програм сведе на минимум, те је 9. Мај у Руском дому обележен премијерном пројекцијом најновијег остварења руске кинематографије ове пролећне сезоне.

У питању је филм „Нирнберг“ Николаја Лебедева (2023) – први играни филм у светској кинематографији о истоименом процесу када је пред међународни трибунал изведена и осуђена елита нацистичке Немачке. Филм је окупио одличну међународну глумачку поставку. У насловним улогама нашли су се руски глумци, а међу њима и Сергеј Безруков, познат српској публици по улогама у култним руским филмовима ,,Сашина екипа” и ,,Адмирал”.

Посебну драж пројекцији филма дала је нова биоскопска опрема, коју смо почетком маја добили од наших партнера, руске фондације ,,Фонд кино”. Биоскопско искуство у Руском дому уз модерни квалитет звука и слике има од сада посебну димензију, те ће публика ускоро моћи да ужива у новим филмским премијерама које ћемо најавити на нашим друштвеним мрежама.