Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У гостима код Прве економске школе

Заједно са Руским економским универзитетом ,,Плеханов“ посетили смо Прву економску школу у Београду.

Руски економски универзитет ,,Плеханов“ је најстарија високошколска установа економског профила у Русији и највећа у земљи по броју специјализација на смеру „економија“.

Представници универзитета су за средњошколце припремили занимљиво интелектуално и забавно предавање.

Вадим Салтиковски, заменик шефа Одељења за промоцију универзитета у међународном научном и образовном простору говорио је о могућностима бесплатног високог образовања у области економије, математике, технологије и финансија, али и у сфери туризма, права, друштвено-хуманистичких наука и креативних области.

Наталија Копилова, заменик директора „Више школе за кибернетичке технологије, математику и статистику“ је за ученике школе организовала интелектуалну игру са задацима из области информационих технологија и математике, а њени најуспешнији учесници награђени су тематским сувенирима – беџевима са логом штампаним на 3д штампачу у лабораторији универзитета.

Посебну пажњу младих привукло је предавање Петра Пантјухова, руководиоца научне лабораторије „Напредни композитни материјали и технологије“ на тему „Стварање биоразградивих полимерних материјала на бази синтетичких и природних полимера.“

Захваљујемо се директору Прве економске школе господину Милибору Саковићу и дивном колективу школе на гостопримству!