Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У част Ћирила и Методија: додела диплома деци која уче руски језик

Уочи обележавања Дана словенске писмености и културе који је установљен у част солунске браће Ћирила и Методија, твораца првог словенског писма – глагољице, у Руском дому је овим лепим поводом одржана свечана додела диплома победницима различитих конкурса и олимпијада из руског у овој школској години.

Окупљенима се том приликом обратио заменик директора Руског дома Вјачеслав Чарски који је деци честитао предстојећи празник и изразио им захвалност на интересовању и љубави коју гаје према руском језику.

Током ове школске године одржано је више такмичења, конкурса и олимпијада из руског језика и културе, а значајан њихов део уприличен је у Руском дому. Деца су имала прилике да одабиру њима најинтересантнији програм, те да се пријаве на Међународну олимпијаду из руског језика „Лик Русије“, Међународни конкурс декламовања прозе на руском језику „Жива класика“ и Конкурс младих рецитатора поезије „Очаравајући стихови“. Сваке године у Србији се одржава и Републичко такмичење из руског језика за ученике 8. разреда основних школа и посебно такмичење за ученике средњих школа и гимназија. Дипломе најуспешнијима уручила је Олесија Бабенко, начелница одељења образовних програма Руског дома.

Програм свечаности обогатио је културно-уметнички програм у извођењу учесника овог догађаја.