Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском дому 26. и 27. јуна је одржана дводневна Омладинска конференција „Српско-руски дипломатски форум МОСТ“

Манифестацију је припремила Организација српских студената у иностранству (ОССИ) уз подршку Фонда за подршку јавне дипломатије „Горчаков“. У Форуму су учествовали млади стручњаци који се баве културно-друштвеном, политичком и економском сарадњом Русије и Балканских земаља. Форум су отворили Викторија Карслијева, заменица извршног директора Фонда за подршку јавне дипломатије „Горчаков“, Милена Нашпалић, руководилац Форума „Мост“, члан председничког тима ОССИ-а, дипломац Високе школе за међународне односе и светску политику Националног истраживачког државног универзитета „Лобачевски“ у Нижњем Новгороду и магистар Факултета за међународне односе Државног универзитета у Санкт Петербургу, Георгиј Енгелхарт, представник Руског дома у Београду, научни сарадник одељења за новију историју држава Централне и Југоисточне Европе.
У оквиру округлог стола размотрена су питања позиције српске и руске дијаспоре и културни аспекти који спајају Русију и Србију. На дискусијама учесници су излагали своје радове на најразличитије теме, од разматрања руско-српских односа током историје, до разматрања савремених руско-српских односа, анализа политичких изазова и економских перспектива.
Млади стручњаци су поделили своје искуство са колегама, те разменили контакте како би заједно планирали заједничке пројекте у Русији и Србији!