Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Концерт „У славу царске породице Романов“ одржан је у Парку ,,Александров“

🇷🇸Синоћни концерт под називом „У славу царске породице Романов“ окупио је у Парку ,,Александров“ код споменика цару Николају II велики број људи који су дошли да одају пошту цару Николају II који је стао на одбрану пријатељског српског народа.
На концерту су се низале најлепше композиције духовне и традиционалне српске музике као што су ,,Ој, Србине, пробуди се“, ,,Темељи православни“, ,,Богородице, радуј се“, ,,Метохија“ и омиљене код српске публике руске мелодије – ,,Каћуша“, ,,Кукушка“, ,,Каљинка“.
Публика је уживала у изврсном наступу афирмисаних извођача и ансамбала – Хора манастира Богородице Тројеручице, Музичког састава „Златно звонце“, Милице Досковић, Слађане Бушић, Ангелине Ђорић, Алексе Недељковића, Марка Шћепановића и књижевника Бранка Станковића.
Концерт је организовало Друштво „Православна Нит“ из Београда у сарадњу са Руским домом.
Почаст царској породици Романов одата је и на руском гробљу у месту Билећа у Босни и Херцеговини у присуству запослених у Руском дому и Амбасади Русије у БиХ, док су у Никшићу у Црној Гори, под покровитељством Општине Никшић, Саборног Храма Светог Василија и других институција од 14. до 17. јула одржани Дани породице Романов.

 

 

 

 

 
Фото: Лола Ђорђевић / Sputnik