Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Представљање књиге Милане Бабић у Москви

Председница Књижевног удружења „Сусрет“ из Требиња и координаторка ,,Бесмртног пука“ за Републику Српску Милана Бабић представила је 19. јула у Москви своју књигу „Српско питање на прелому епоха“. Представљање је одржано у свечаној сали Фондације за подршку јавној дипломатији ,,Александар Горчаков“.

Изузетно нам је драго да је књига, чије је српско издање представљено у Руском дому 2022. године, од сада доступна и читаоцима у Русији. У књизи се могу наћи интервјуи Милане Бабић са истакнутим мислиоцима и друштвеним радницима из Републике Српске и Србије и као таква корисна је за упознавање руске читалачке публике са савременом интелектуалном сценом РС и Србије.

„Српско питање на прелому епоха“ је преведено и објављено у Русији у оквиру заједничког издавачког пројекта Центра за међународну сарадњу „Руско-балкански дијалог“ и „Руско-балканског центра за пословну сарадњу и културу“. Промоцију је организовала Фондација ,,Александар Горчаков“ у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Руској Федерацији, Руским домом у Београду, Балканским клубом МГИМО МИП Русије, Балканским клубом Санкт Петербуршког државног универзитета и Српском заједницом МГИМО МИП Русије.