Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Инжењери из Србије учествовали на највећем ваздухопловном форуму у Москви

🇷🇸Млади стручњаци у области машинског и ваздухопловног инжењерства вратили су се у Београд након петодневног учешћа на семинару “Green Flight Tehnology“ Централног аерохидродинамичког института (ЦАГИ)✈️
Боравак српске делегације у Москви организован је у оквиру програма „Нова генерација“. Млади су побрали симпатије како организатора догађаја, тако и осталих учесника овог научног скупа својом отвореношћу, жељом за тимским радом, професионалним и иновативним приступом темама које су обрађиване у оквиру семинара.
А ево како су они доживели свој боравак у Русији:
Лазар Николић, магистар машинства, Војнотехнички институт у Београду:
Овом приликом хтео бих прво да се захвалим организатору овог семинара Россотрудничеству као и њиховом представнику у Србији, Руском дому. На овом семинару имали смо могућност да научимо доста нових и занимљивих ствари, упознамо људе различитих националности и заједно са њима разменимо идеје које мислимо да могу бити од помоћи за екологичнији ваздухопловни саобраћај. Осим самог семинара, имали смо веома лепу прилику да посетимо неке од најбитнијих ваздухопловних институција као што су ЦАГИ и Московски ваздухопловни институт. Ово је било једно незаборавно искуство и веома сам срећан што сам имао прилику да посетим ову невероватну земљу.
Давид Цветковић, ваздухопловни инжењер:
Добио сам одличан увид у то чиме се баве наше колеге из Русије и са каквом опремом располажу. Отворена су врата за развојем сарадње са руским ваздухопловним институтима, што је заправо и најбоља ствар! Надам се да ће се у будућности организовати још оваквих семинара.
Војин Милић, магистар машинства, инспектор у машинској индустрији:
Утисци са семинара су јако позитивни. Упознати младе стручњаке из разних делова света и са њима разменити знања о авио индустрији је непроценљиво искуство за сваког инжењера. Kолеге из ЦАГИ-ја су нас упознали са иновацијама у авио индустрији на пољу зелене енергије и усмерили у ком смеру ће се развијати индустрија наредних година. Лично сам задовољан семинаром, организацијом и топлом добродошлицом колега из Русије. Хвала Руском дому на пруженој прилици!
Милица Ивановић, магистар машинства, Машински факултет у Београду:
Семинар “Green Flight Tehnology“ била je јединствена и фантастична прилика за упознавање руских института, музеја од великог значаја и наравно величанственог града – Москве. Похвале за све организаторе који су учествовали и учинили овај догађај непоновљивим искуством!
Лазар Пауновић, ваздухопловни инжењер:
Организација самог семинара је била савршена, од туристичког разгледања града, радионица и предавања, до посете ЦАГИ институту и Московском ваздухопловном институту. Велике похвале за ваше колеге из Русије који су учинили да се у Москви осећамо као код куће.