Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Састанак са стипендистима Руског дома

Руски дом је заједно са Руском хуманитарном мисијом и Асоцијацијом студената и дипломаца руских и совјетских универзитета Србије одржао састанак са стипендистима конкурса за бесплатно школовање у Русији у академској 2023/2024. години.

Стипендистима се обратила руководилац одељења образовних програма Руског дома Бабенко Олесја, која се том приликом захвалила кандидатима на интересовању за студије у Русији, док је своја искуства са младима поделио руководилац представништва Руске хуманитарне мисије за Балкан, председник Асоцијације Бранимир Нешић.

Састанку су присуствовали студенти и дипломци Московског државног универзитета ,,М.В. Ломоносов“, Руског економског универзитета ,,Г.В. Плеханов“ и Белгородског државног технолошког универзитета ,,В.Г. Шухов“, те су  стипендисти имали прилике да из  прве руске сазнају све детаље везане за студентски живот у Русији, студирање и организацију образовног процеса на руским универзитетима, чују нешто више о перспективама за запошљавање итд.

У августу ове године, за преко 40 стипендиста, организован је интензивни курс руског језика, намењен онима који се први пут сусрећу са њим. Курс је развио и водио Константин Виноградов, кандидат педагошких наука, шеф одељења за међународне пројекте Руског државног аграрног универзитета Московске пољопривредне академије ,,К.А. Тимирјазев“.

Састанак је била прилика за стипендисте и њихове родитеље да пред почетак студија поставе запосленима у Руском дому сва питања која су их занимала.