Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

„Културиста у Русији“ представљен у Руском дому

У Руском дому је синоћ одржано представљање телевизијског пројекта „Културиста у Русији“ који се већ више од годину дана успешно емитује на каналу Balkan Trip. Наиме, ради се о документарном путописном серијалу који упознаје гледаоце са културно-историјским наслеђем Русије, њеном савременицом, туристичким знаменитостима, а све кроз везу са Србијом. Пројект је покренут на иницијативу и у сарадњи са Руским домом, а уз подршку Амбасаде Русије у Србији.
„Културисту у Русији“ представио је Бошко Козарски, аутор и водитељ ове емисије који се том приликом присетио њених почетака, те истакао да је његова жеља одувек била да гледаоцима представи Русију од Пскова до Владивостока. За релативно кратко време Бошко је заједно са својим братом Савом који му помаже у снимању и монтирању емисија обишао Краснодарски крај, Санкт Петербург, Псков, а пре недељу дана се вратио у Београд са снимања нових епизода у Москви.
Од 1. септембра креће друга сезона серијала, те ће се гледаоци након Краснодарског краја упознати са северном престоницом Русије – Санкт Петербургом. Догађају у Руском дому присуствовали су руководиоци и уредници водећих медијских кућа у Србији, представници српских министарстава, јавних организација, пријатељи емисије којима је том приликом представљена прва епизода „Санкт Петербург – трагом Петра Великог“. Посебна захвалност за помоћ и подршку током снимања серијала упућена је Комитету за туризам Санкт Петербурга и његовом заменику председника Нани Гвичији која је лично присуствовала представљању емисије у Руском дому.