Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Блог тур у град који никад не спава

Москва је модеран и динамичан град који „никада не спава“. У то су се уверили страни новинари и блогери који су у оквиру програма ,,Нова генерација“ учествовали у блог туру Россотрудничества и Комитета за туризам Москве. У саставу делегације Руског дома били су новинари и блогери из Србије и Босне и Херцеговине: Даринка Петровић, Јелена Ђекић, Милица Павловић и Мина Миланко.

Током тродневног боравка у Москви девојке су се упознале са културним знаменитостима руске престонице и присуствовале предавањима стручњака у области информативно-комуникационих технологија. Ово је била јединствена прилика да кроз учешће на конкурсу „најбољи аутор садржаја” освоје учешће на Светском фестивалу младих који ће бити одржан у Сочију у марту 2024. године.

Даринка, Јелена, Милица и Мина су посетиле Црвени трг, парк ,,Зарадје“, ВДНХ, Музеј Победе, провозале се највећим панорамским точком у Европи „Сунце Москве“, а са брода за панорамско разгледање направиле снимке Кремља, Храма Христа Спаситеља, парка Горког… Своје утиске од посете култних места руске престонице делиле су са својим пратиоцима на друштвеним мрежама. Резултати „Блог тура у Москву”  сумирани су последњег дана програма у Московском ситуационом центру.