Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском дому представљено српско издање књиге Игора Ашманова и Наталије Касперске „Дигитална хигијена“

У Руском дому 8. септембра је представљено српско издање књиге Игора Ашманова и Наталије Касперске „Дигитална хигијена“. Највећи руски експерти у области кибербезбедности дају савете о адаптацији свету хиперинформација који се на нас изненада обрушио, о правилном коришћењу геџета и друштвених мрежа, описују технике манипулирања свешћу корисника и утицања на његову свест и акције. Посебну пажњу аутори посвећују „дигиталном јазу“ између родитеља и деце, као и илузијама омладине о „владању дигиталним световима“ и разумевању истих, ослањајући се пре свега на руско искуство дефинисања и противљења деструктивним супкултурама на мрежама.
Велико интересовање за „Дигиталну хигијену“ исказали су у Републици Српској. Председник РС Милорад Додик откупио је део тиража српског издања и предао књиге свим школама у Републици. Тако нам је и Игор Ашманов дошао у оквиру свог гостовања у Републици Српској.
У Руском дому су књигу поред аутора представили преводилац и издавач Слободан Стојичевић и декан Факултета за безбедност Универзитета у Бањој Луци професор Предраг Ћеранић.
Сусрет са Игором Ашмановим одржан је у препуној сали, поготово узимајући у обзир да је Београд још увек потресен трагедијом која се 3. маја догодила у школи „Владислав Рибникар“, а проблеми које описују Ашманов и Касперска су поново у центру пажње друштва. Аутор је скоро два сата након обраћања одговарао на питања публике.
Овом приликом изражавамо велику захвалност Игору Ашманову, Слободану Стојичевићу и представништву Републике Српске у Србији на организовању овако интересантног сусрета!