Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском дому представљена је књига „Кратки курс руске филозофије“

Књига „Кратак курс руске философије“ на српском језику представљена је у уторак 12. септембра, у Галерији Руског дома у Београду пред приличним бројем заинтересоване публике.
Група руских аутора потрудила се да представи основне идеје руске философије хронолошким редом, док су редакција и посебно преводилац др Немања Вукчевић уложили очевидан напор да текст књиге буде пријемчив и разумљив, посебно млађим генерацијама које би књига требала да охрабри и мотивише за даље бављење философијом уопште. Иницијатива о издавању ове књиге је била подржана од стране издавачке куће Catena Mundi.
Промоцију књиге својим присуством увеличали су академик г. Славенко Терзић који је говорио о руској филозофији и одговарао је на питања присутних, као и проф. др Борис Братина, и један од аутора књиге Денис Чавкин. Програм је водио проф. др Синиша Атлагић са Факултета политичких наука у Београду. Међу говорницима била је и др Викторија Рјапухина, директорка Института за српски језик и комуникације при Универзитету В.Г. Шухов у Белгороду у Русији, која је заслужна за реализацију књиге координирајући и радећи пуне три године на њој.