Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Делегација Уралског федералног универзитета (Јекатеринбург) у посети Универзитету у Новом Саду

У оквиру радне посете Србији гости са Уралског федералног универзитета посетили су 18. септембра Универзитет у Новом Саду.

Проректор за међународне односе Уралског федералног универзитета Сергеј Тушин и руководилац Одељења за развој међународног партнерства Јевгенија Сабурова састали су се са проректором за међународну сарадњу Универзитета у Новом Саду проф. др Сабином Халупком Решетар и студентом проректором Дамјаном Вакањцем. На састанку су од стране Руског дома учествовали саветник Георгиј Енгелхардт и руководилац Одељења за образовни програм Олесја Бабенко. Поред представљања потенцијала Универзитета, на састанку је разговарано о могућностима сарадње и развоја академске размене.

Гости из Јекатеринбурга су се потом састали са студентима, детаљно им представивши факултете Уралског федералног универзитета, њихове образовне програме (пре свега на мастер и постдипломским студијама) и могућности за стручно усавршавање.

Запослени у Руском дому говорили су о могућностима за стицање високог образовања у оквиру квота Владе Руске Федерације.

Присутне је заинтересовала прича дипломца Нижњеновгородског државног универзитета ,,Николај Лобачевски“ Исидоре Чанадановић, која је том приликом поделила своја искуства студирања и живота у Русији.