Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском дому одржано представљање образовних програма Државног института за руски језик „Александар Пушкин“

У Руском дому је претходне недеље одржано онлајн представљање образовних програма Државног института за руски језик „Александар Пушкин“. Представљању су присуствовали студенти Филолошког факултета у Београду.
О програму бесплатног студирања говорила је заменица директора Департмана за међународну сарадњу Института „Александар Пушкин“ Јекатерина Атрашкевич. Студијске програме на основним, мастер и докторским студијама представио је Иван Леонов, заменик декана Филолошког факултета, доктор филолошких наука, професор на катедри светске књижевности, док је о програму стручног усавршавања „Летње језичке школе“ говорила Анастасија Пишаљченко из Центра за додатно образовање.
Своја искуства са студија поделио је Вукашин Гаврић, студент прве године докторских студија на Филолошком факултету Института. Вукашин је на истом факултету успешно завршио мастер студије, а тренутно пише научни рад на тему „Руска књижевност и књижевности народа Руске Федерације“. Своје одлично познавање руског језика показао је приликом превођења наше онлајн консултације, на чему смо му изузетно захвални!
„Посебно ме је заинтересовала могућност бесплатног студирања на мастер образовном програму „Руска књижевност у вишејезичном свету“. Сазнала сам да је у Русији за једноставан и скроман студентски живот довољно само 200 евра месечно. Највише ме је обрадовала чињеница да се студентски дом налази у згради Института!“, каже једна од студенткиња Филолошког факултета у Београду.
Следећа консултација са Институтом за руски језик „Александар Пушкин“ биће одржана већ у новембру!