Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском дому је 27. октобра одржан семинар за наставнике руског језика као страног

Његови организатори и предавачи били су заменик генералног директора Центра ,,Златоуст“ Николај Голубев и директор течајева руског језика у језичкој школи ,,Златоуст“ Ана Љубива.
У раду семинара учествовали су наставници руског језика из различитих градова Србије, који су том приликом упознати са новим приступима и методологијама у уџбеницима за руски језик као страни, новинама у припреми ученика за различите нивое тестирање и употребом дигиталних ресурса, који помажу ефикаснијем усвајању градива од стране ученика.
У програму семинара учествовали су и гостујући предавачи. Тематску радионицу одржала је Розалина Димитрова, руководилац дечијег позоришта на руском језику „Осмех“, Варна, Бугарска, аутор приручника „Добро дошли: позориште на часовима руског језика “. О свом искуству предавања руског језика у Србији говорила је Људмила Бородина, наставница руског језика у Гимназији „Александар Пушкин“, Барна, Бугарска.
У завршници програма одржан је отворени микрофон на тему наставе руског језика као страног у Србији уз учешће свих присутних.
Учесницима семинара уручени су сертификати.