Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Руски дом посетио Девету београдску гимназију

У Деветој гимназији „Михаило Петровић Алас“ у Београду, у организацији Руског дома, одржан је интерактивни час из познавања руског језика, историје и културе Русије. Ученици 3. и 4. разреда гимназије су том приликом показали завидан ниво знања језика и одлично познавање историјских прилика, културе и живота у Русији.
Ово је била прилика да се гимназијалци информишу о нашем програму бесплатног студирања на руским универзитетима, а у оквиру конкурса Владе Руске Федерације. Ученици завршног разреда поделили су са нама своје планове о даљем школовању у области медицине, историје, менаџмента, филма и телевизије. Млади су се посебно распитивали о програму обуке на припремном факултету за руски језик, који пружа могућност студентима да у Русији усаврше своје знање руског језика, а у области одабране струке, те добију државни сертификат, који потврђује високи ниво познавања руског језика.
Посебну захвалност на срдачној добродошлици и помоћи у организацији сусрета дугујемо директорки Девете београдске гимназије Татјани Шуковић, а њеним ученицима желимо пуно успеха на конкурсу!