Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Отворена трибина „Антиколонијално наслеђе Балкана“ у Руском Дому

8. новембрa у Руском дому је била уприличена отворена трибина „Антиколонијално наслеђе Балкана“. Догађај је био организован у оквиру припрема за Светски фестивал омладине 2024. године.
Учесници трибине, високо образовани кадар из различитих друштвених института и организација, окупљени су у жељи да младима олакшају остваривање садржајних и дугорочних пријатељстава на Светском фестивалу младих.
Госте Руског дома са сцене су поздравили заменик директора Руског дома Вјачеслав Чарски, српски научник, писац и дипломата Владимир Кршљанин и Алина Мамајева, представник управе Светског фестивала младих која је на великом екрану представила концепцију Светског омладинских фестивала 2024. у Сочију.
На трибини су говорили Стеван Гајић, научни сарадник Института за европске студије, Александар Ђенић политички антрополог и магистар политичких наука, Андреа Јовановић, научни сарадник Института за политичке студије, ️Милан Бојић, историчар, аутор књиге „Кошаре: Нови косовски бој“ и Слободан Стојчевић, новинар, правник, писац и преводилац, члан председништва Свесрпског словенског покрета и сарадник Института за националну стратегију.
Светски фестивал младих, најмасовнији омладински догађај на свету, одржаће се у Сочију од 1. до 7. марта 2024. године. Млади из Србије, узраста од 14 до 35 година, имаће прилику да упознају своје вршњаке из целог света, као и да размене искуства у сфери бизниса, медија, образовања, међународне и културне сарадње.