Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

10. новембра у Руском дому у Београду филозоф и књижевник, проф. др Соња Томовић Шундић одржала је промоцију својих дела

10. новембра у Руском дому у Београду филозоф и књижевник, проф. др Соња Томовић Шундић одржала је промоцију својих дела посвећених стваралаштву великог руског писца Фјодора Достојевског.
Београдска публика је имала прилику да сазна више о великану руске књижевности у светлу филозофско-књижевних тумачења политичких опсервација, важних у нашој савремености. Литература Достојевског је свевремена и безвремена, и поред естетских и уметничких вредности садржи мисаоност, духовност, моралност, религиозни смисао и особено схватање човека и достојанства људске личности.
Професор Соња Томовић Шундић је објавила бројне књиге и радове из филозофије, естетике, антропологије, а бави се књижевним радом, пише драме и поезију. О Достојевском је објавила књигу „Зли дуси у визији Достојевског” и књигу „Велики Инквизитор у делу Достојевског”, такође и две драме „Велики инквизитор” и „Ставрогин”.