Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском дому одржана свечана академија поводом дана школе Филолошке гимназије

Руски дом је последњих година остварио веома добру сарадњу са Филолошком гимназијом у Београду. Њени полазници су редовни учесници образовних програма руског културног центра, а у Руском дому је и ове године одржан низ манифестација, чији су идејни творци професори и ученици Филолошке гимназије.

У жели да се на најбољи начин обележи 153 године постојања, али и још једна успешна година рада ове образовне установе, Руски дом је са задовољством уступио своје просторије за одржавање свечане академије поводом дана школе Филолошке гимназије.

Једночасовни програм под називом ,,Језик је богова дар“ представио је публици десет тачака, које су резултат сарадње ученика и професора гимназије. Кроз говор, песму и игру млади су дочарали гостима амбијент у коме уче, друже се и постижу запажене резултате међу вршњацима у земљи и свету.

Догађај, одржан у амбијенту најстаријег руског културног центра у иностранству, из публике су подржали бивши ученици и професори Филолошке гимназије у Београду, као и полазници балетске школе „Лујо Давичо“, који су извели сплет влашких игара.