Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском Дому у Београду свечано је одржан традиционални VI Концерт ученика гимназије и средњих школа

У концертном програму учествовали су XII Београдска гимназија, гимназија „Патријарх Павле“, Музичка школа у Нишу, III Београдска гимназија, IV Београдска гимназија, I Београдска гимназија, VIII Београдска гимназија, Геодетска техничка школа и Електротехничка школа „Раде Кончар“.
Ученици београдских гимназија и средњих школа су уз подршку Зрењанинске гимназије, Музичке школе из Ниша и КУД „Војвода Јанко Катић 1986“ из Младеновца припремили празнични концертни програм.
Вук Петровић из Музичке школе у Нишу виртуозно је изводио на клавиру романсе Михаила Глинке „Шева“ (у клавирској обради Михаила Балакирева).
Ученици XII Београдске гимназије су изванредно извели на гитари песму „Девојко мала“ Ђорђа Марјановића или, како је често у Русији зову, „Ноћним Београдом“ (Ночным Белградом) Емиља Горовца.
Деца из Геодетске техничке школе и VIII Београдске гимназије дивно су читала стихове Јевгенија Јевтушенка, Ане Ахматове и Едуарда Асадова.
Певали су и руске и српске народне песме, и прелепо су извели „Ой, да не вечер“, „Катюша“, „Прекрасное далёко“, „Город Золотой“, „В зимний вечер когда-то“, „Песня жаворонка“, „Милостью Божьей твоей я живу“.
Ученице I Београдске гимназије извеле су песму „Дарја“ Момчила Бајагића – Бајаге и Милоша Биковића.
Публици се јако допао наступ ученика Зрењанинске гимназије, који су извели живахне руске народне песме.
Искрено и изражајно су ученици IV Београдске гимназије рецитовали песму „Дан Победе“.
Чланови КУД „Војвода Јанко Катић 1896“ обрадовали су публику својим професионалним играчким програмом „Игре из околине Лесковца“ и извођењем српске народне песме „Погледај де, мој јаране“.
Водитељи концерта су били Миљана и Никола, који су одушевили све гледаоце.