Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА ОТВОРЕНИ НОВИ КАБИНЕТИ ЗА РУСКИ ЈЕЗИК

У Карловачкој гимназији, једној од најстаријих образовних установа у Србији, 22. децембра су отворена два нова специјализована кабинета за руски језик. Пројекат је реализован уз учешће Владе Москве (пројектовање, техничко опремање и организација радног простора) и компаније НИС, која је обезбедила средства за реновирање учионица, а у оквиру свог дугогодишњег пројекта „Енергија знања“.
Свечаном отварању кабинета присуствовали су амбасадор Русије у Србији Александар Боцан Харченко, делегација Владе Москве на челу са замеником руководиоца Одељења за спољне економске и међународне односе Јевгенијем Дридзeом, представници компаније НИС, чланови ресорних одељења Аутономне покрајине Војводине, градоначелник Сремских Карловаца Александар Стојкечић и директор Руског дома Јевгениј Баранов.
Након представљања кабинета, уприличен је пригодан концерт на коме су наступили ученици Карловачке гимназије и младе руске звезде класичне музике – виолиниста Сергеј Мктрчјан (18) и Лев Бакиров (13), лауреати бројних међународних такмичења, стипендисти Фондације ,,Нова имена“.