Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Предновогодишња чаролија на великом платну: у Руском Дому приказан породични филм „ПО ШТУКИНОМ НАРЕЂЕЊУ“

У уторак, 26. децембра, у биоскопској сали Руског дома одржана је пројекција најновијег остварења руске кинематографије, играног дугометражног филма „По штукином наређењу“ Александра Војтинског (2023).Филм је адаптација истоимене руске народне бајке, а његовом приказивању присуствовале су све генерације, те је овај породични филм на наше велико задовољство испунио своју основну мисију да на једном месту окупи публику различитих узраста.
  Гледаоци су уживали у двосатном филмском програму и узбудљивим авантурама најпопуларнијих јунака руског фолклора – даколичара Јемеље, зачаране девојке Василисе, хировите цареве ћерке Анфисе, мачка причалице и других.
  Лајтмотив филма да је право благо бити са најближима и онима које волимо, идеално се надовезао на свечаност доделе медаља „За љубав и верност“ вишечланим породицама, која је истог дана одржана у Руском дому.
  У главним улогама су се нашли млади глумци Никита Кологриви и Мила Јершова, док су остале роле поверене најомиљенијим глумцима руске публике, али и љубитеља руске кинематографије – Јурију Колоколникову, Сергеју Бурунову, Роману Мадјанову и Фјодору Лаврову. Пројекцији у Руском дому присуствовала је глумица Олга Мирошникова која је у филму тумачила улогу Маруске, једне од царевих кћерки.