Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

„СРПСКИ РУСИ“ У РУСКОМ ДОМУ

Књига под називом „Српски Руси“ Драга Делића

💬📚Књига под називом „Српски Руси“ Драга Делића представљена је 17. јануара у Руском дому. Дело описује један од најважнијих догађаја у историји руског и српског народа у току 20. века: долазак руске емиграције у Србију, односно Краљевину Срба, Хрвата и Словенаца.

➡️ „Српски Руси“  у издању куће „Кључ“ пријемчиви су широј читалачкој публици и представљају водич кроз руску емиграцију на овим просторима. Ово је својеврсна енциклопедија Руса, знаменитих, али и обичних људи, који су оставили траг у српској култури, држави и друштву и њиховом раду на обнови српских манастира и парохија, оснивању Балета и Опере, развоју Београдског универзитета, научних института, медицинских установа, изградњи великог броја зграда, урбанистичких планова, покретању значајних за привреду земље предузећа.

➡️ Књига помаже да се отргну од заборава они који су своје животе и каријере почели и наставили у новој држави и новој отаџбини, како су Србију и доживљавали. Штампање овог дела поклопило се са стогодишњицом од завршетка доласка беле емиграције на ове просторе, чиме се обележио и овај значајан јубилеј.

🎤 На промоцији књиге су говорили Предраг Савић, писац и адвокат, др Ирина Антанасијевић, професорка Филолошког факултета у Београду, Милан Трпковић, издавач и уредник, и аутор књиге Драго Делић.