Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

,,Звезда је живот – све остало су ситнице“

Овако је Душан Савић дефинисао један од најтрофејнијих спортских клубова са ових простора на отвореној пројекцији филма „Дуле Савић, а у Лондону мук” која је синоћ одржана у Руском дому. Документарац о живој легенди српског фудбала и најлепшем голу Црвене Звезде снимљен је у режији Бранке Бешевић Гајић након 45. година од када је Савић дао гол Арсеналу у Лондону и уписао себе у историју Звезде и српског фудбала.

Задовољство је било поделити радост гледања филма са присутнима и присетити се детаља из живота фудбалског аса, чути анегдоте његових пријатеља из света филма и књижевности и колега спортиста који су заједно са њим стварали велику историју Црвене Звезде. ,,Звезда је једини шампион Европе и света са простора бивше Југославије јер су њени темељи исправни! Љубав према клубу сам наследио од свог оца који је почео да навија за Звезду због Рајка Митића – великог човека скромног понашања, а великих домета, правог играча тог времена. Уз Драгана Џајића сам стасавао, његово присуство је доста значило у мом фудбалском развоју, али и животу ван терена. Звезда је увек била посебна. Поносан сам што сам имао ту срећу у животу да десет година носим Звездин дрес и да ставим један камичак у мозаику шампиона Европе“, истакао је Савић.

Пројекција, организована на иницијативу Удружења „Народна дипломатија“ и Фондације „Делије“, носила је хуманитарни карактер. Средства су прикупљана за народ на Донбасу, а хуманитарна акција, започета у Руском дому, наставиће се у Москви, на пријатељској утакмици коју ће ФК Црвена Звезда и Зенит одиграти 21. марта у присуству нама драгог Дулета Савића.