Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском Дому представљен документарни серијал Радована Ковача „Зима са Хантима“

Како живи староседелачки народ Ханти у далеком руском Сибиру синоћ су на свечаној пројекцији промо епизоде документарног серијала „Зима са Хантима“ могли да виде представници медија, блогери, руска дијаспора и млади који су протеклих година преко Руског дома учествовали у програму „Нова генерација“ и овогодишњем Светском фестивалу младих у Сочију. Пројекцију су такође посетили министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Србије Никола Селаковић и представници Амбасаде Русије у Србији.

🎥 Том приликом је промовисан заједнички пројекат Руског Дома и Радована Ковача који је снимљен у Ханти-Мансијску у Русији. Наиме, ради се о путописном серијалу „Зима са Хантима“ који ће у три епизоде бити приказан на српској Првој телевизији у оквиру емисије „Изазови Авантуру“ коју води Ковач.

🎤Догађај је отворен минутом ћутања за жртве терористичког напада у Москви. Присутнима се обратио заменик директора Руског дома Вјачеслав Чарски, који је изразио захвалност Влади Ханти–Мансијског аутономног округа (ХМАО) и локалној телевизији Југра ТВ на помоћи у реализацији пројекта и наговестио да је ово почетак сарадње Руског Дома и емисије „Изазови Авантуру“.

🎤Пројекцији је присуствовала делегација из Ханти-Мансијска, a публици се обратио Олег Мелинг, заменик руководиоца Управе за међународне односе ХМАО. Он је рекао да је презадовољан резултатима пројекта који је реализован за свега неколико месеци и позвао присутне да посете њихову регију, која, како каже, чува ону исконску драж Русије.

📺🤓 О епизодама и својој екстремној авантури у Сибиру говорио је Радован Ковач, који је том приликом позвао све присутне да испрате документарни серијал из Сибира који ће бити емитован од недеље, 31. марта, од 12 часова на Првој телевизији.

🍵Гости синоћне пројекције су такође могли да доживе овај далеки део Русију кроз сибирско послужење.