Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Руском Дому у Београду приказан нови филм o НАТО бомбардовању. У главним улогама Милош Биковић и Војин Ћетковић. 20. априла је премијера у Москви

У Руском дому је 21. марта, уочи обележавања 25. годишњице НАТО агресије на Југославију, организована затворена претпремијерна пројекција играног филма „Баук“ у режији Горана Радовановића.

🎬 „Баук“ је комплексан, трагичан филм о бомбардовању Србије 1999. године. У центру приче је београдска породица, тачније мајка и син. Редитељ на веома суптилан начин дочарава сав ужас и страх града под бомбама, не поигравајући се са политичким темама, описујући љубав мајке и сина и патњу коју носи рат.

🎥Снимање је почело 24. марта 2022. године, на 23. годишњицу НАТО агресије. Радовановић је на идеји за филм радио 5 година, сматрајући својом дужношћу према српском народу да сними филм на тему бомбардовања. У улози сниматеља нашао се истакнути руски сниматељ – Владислав Опељанц.

📽 Данас смо сазнали да је „Баук“ уврштен у главни такмичарски програм 46. Московског међународног филмског фестивала, који ће бити одржан од 19. до 26. априла.

Премијерна пројекција заказана је за 20. април у 19.00 часова у биоскопу „Октябрь“.