Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

ДУЛЕ САВИЋ ПОНОВО У РУСКОМ ДОМУ

Након месец дана од пројекције документарног филма о фудбалској легенди Душану Савићу, Руски Дом је отворио своја врата за организаторе и учеснике промоције књиге „Дуле Савић” Александра Апостоловског, колумнисте и уредника „Политике“.

Промоција је уприличена у присуству протагонисте књиге, симболично 15. априла на дан када је Душан Савић пре 50 година потписао за Црвену Звезду. Све оно што није стало у његов биографски филм исписано је на страницама књиге, која је својеврсно сведочанство о животу, каријери и људима који су Душану били подршка и подстрек да оствари изванредан успех и остави велики траг у клубској историји, и, пре свега, у историји југословенског и српског фудбала.

О књизи, Душану Савићу и славним страницама црвено-белих говорили су његови дугогодишњи сарадници и пријатељи – аутор књиге Александар Апостоловски, историчар Александар Раковић, редитељ Драгослав Бокан и професор Ненад Гугл.

Промоција је носила хуманитарни карактер, а прикупљена средстава намењена су за куповину школских књига за децу са Косова и Метохије.